dimecres, 23 de juny del 2021

Projecte de 6è B: "ANONYMOUS"

Els alumnes de 6è B, aquest any van decidir per unanimitat que el nom de la classe seria ANONYMOUS

A partir del nom de la classe vam decidir el que volem treballar, partint de la premissa que Anonymous fa el bé de forma il·legal, nosaltres farem el bé de forma legal. Van sortir molts temes: Igualtat, caçadors furtius, desforestació i tecnologia. 

Primer tema a treballar: La Igualtat. Vam treballar aquest tema a partir del role-play «una illa deserta». Se'ls va explicar la història d’una família nàufraga que s’ha d’organitzar per sobreviure en una illa deserta. 

L’única cosa que se’ls va donar va ser una llista amb les tasques que cal repartir: cuinar, fer la roba, construir una casa, vigilar l'illa, parar taula, jugar a futbol, escombrar, cuidar els nens, etc. A partir d'aquí s’arribava al debat sobre les tasques domèstiques, acabant amb l'explicació de la diferència entre «ajudar» i «col·laborar». 

· Objectius: 

- Incentivar un debat sobre la qüestió de gènere entre l'alumnat. 

- Conscienciar que tothom ha de col·laborar en totes les tasques, independentment del nostre sexe. 

Vam veure vàries pel·lícules on vam treballar la coeducació: «Quiero ser como Beckham», «Billy Elliot» i «Mulan».


En acabar amb aquest tema vam enllaçar amb els caçadors furtius, on vam fer recerca d'informació, visualització d’entrevistes i documentals.

Cada nen va escollir un animal en perill d'extinció i va una exposició.



Al finalitzar el tema vam enllaçar amb les noves tecnologies, on vam aprendre a programar jocs.

Amb tota la informació que vam adquirir durant la realització del projecte, els alumnes cada cop tenien més idea del que volien ser de grans!!! Van fer una exposició explicant als seus companys a què es volen dedicar de grans!!

Els especialistes també han aportat idees al projecte:

A l’àrea de plàstica els nens van realitzar unes màscares d’Anonymous i van fer la decoració de la porta de la classe:



A l’Àrea d’Anglès:

Vam treballar vocabulari i gramàtica associada a la seguretat de la xarxa. La sessió va constar de dues parts: una primera on es va exposar informació adaptada al seu nivell (a través d’un power point) i també es va generar un petit debat sobre les seves pròpies experiències amb la xarxa.

La segona part va ser la d’elaborar un anunci en DINA-4, a nivell individual, per conscienciar sobre l'ús, els avantatges o els perills de la xarxa. Tot plegat els ha apropat més a la llengua anglesa.





Per finalitzar a l’Àrea de Castellà:


Entre tots van dir què en sabien sobre Anonymous i després havien d'escriure què farien ells si fossin Anonymous, quines coses podrien solucionar en el món. Vaig portar a la classe una màscara d'Anonymous i anaven sortint a la pissarra i explicaven cadascun què en farien, practicant així la llengua castellana o l'exposició oral.

Alguns alumnes van coincidir i el que farien seria hackejar la Casa Blanca, que ells deien que era la casa de Donald Trump i tot allò que poguessin vendre ho vendrien per repartir els diners als pobres. Alguns altres, als caçadors furtius per saber on estarien i poder evitar així la cacera i d'altres contra el racisme. Van parlar dels problemes que hi podrien trobar a l'hora de fer els hackejos i sobretot de com ho portarien a terme per no atemptar contra la privacitat de les persones.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada