dilluns, 21 de juny del 2021

Projecte de 6èC: el Titànic

Durant aquest curs l’alumnat de 6è C han treballat el projecte del nom de la classe que van escollir: el Titànic.


A partir d’aquí s’ha fet un treball de cerca partint dels coneixements previs i els interessos que tenien amb aquest tema i com ho podíem relacionar amb la resta d’àrees. A tall d'exemple, us presentem algunes propostes de les activitats treballades. 

- Logotips del projecte:



-          L’alumnat va fer aportacions d’informació extra:


  Al web de NationalGeographic vam trobar un qüestionari molt interessant. Us recomanem la seva web, hi ha un munt d'informació sobre el Titànic!

-           Amb el documental “misterios del Titanic” de James Cameron, vam aprendre moltes curiositats i en vam fer un resum:

         · Quan es va construir el vaixell només van deixar posar-hi els mínims bots salvavides per llei d'aquell moment.

         · Investigant el Titànic per dins, van descobrir animals que no s'havien descobert abans.

·        · Es va necessitar construir bots submarins específics per baixar a investigar el Titànic, a quasi 4 km de profunditat, i s'hi van trobar amb els compartiments amb taules, llits, inclòs un cotxe.

-          Entre totes i tots, vam crear un kahoot que després vam resoldre. Ha estat una de les activitats que més ens ha agradat!

       Seguidament es va contribuir a la dimensió de resolució de problemes de l'àmbit matemàtic amb uns problemes. Aquí els teniu!

-         Conjuntament amb l’àrea de Medi s’ha treballat el canvi climàtic, els icebergs, i es va aprofitar per fer un article d’opinió. Aquí en teniu una mostra d’un treball d'una alumna.



-       A l'àrea d’anglès, s’ha aprofitat per fer una comprensió lectora i ampliar el vocabulari respecte al tema.



-          La part final de projecte va ser crear un dibuix gegant per decorar la porta, i la construcció de maquetes per equips.






Per finalitzar us deixem algunes petites reflexions dels companys de 6èC:

"El que més destaco es poder haver-ho fet amb altres assignatures i que cada cop m'agradava més. 
El que més m'ha agradat ha estat descobrir millor la història del Titànic. 
He aprés que no tot l'incident va ser culpa de l'iceberg, sinó que també ho va ser del capità, i que de tot poden haver-hi dos versions." (Victoria V.)

"El que més m'ha agradat és el kahoot i la construcció de la maqueta, he gaudit amb els companys i no m'ho esperava.
He aprés a fer coses en equip i compartir." (Youcef M.)

"El que més destaco del projecte és el documental "Misterios del Titanic", perquè ha sigut molt interessant veure el vaixell a les profunditats.
El que més m'ha agradat ha estat crear les preguntes per al kahoot i després fer-lo amb els companys, la maqueta de cartró, el dibuix per decorar la porta de l'aula, etc.
He aprés sobretot quan vam estudiar el canvi climàtic i la formació dels icebergs." (Rim M.)

"El que més destaco del projecte ha estat realitzar el dibuix per la porta de l'aula.
He gaudit i après molt de la formació dels icebergs, i també que en aquella època hi havia al vaixell diferents classes socials molt marcades i separades entre si viatjant al Titanic." (Kimberly C.)

"El que més m'ha agradat és fer la maqueta del Titanic i veure el documental de "Misterios del Titanic i he après com era el Titànic per dins" (Manal A.)

"Destaco totes les aportacions d'informació dels companys amb les que hem après moltes coses.
El que més m'ha agradat ha sigut crear i fer el kahoot, ho vam passar molt bé!
He après moltes coses sobre els icebergs: com són, quan triguen en desfer-se, etc." (Irene V.

"El que més m'ha agradat és fer el dibuix per decorar la porta, el que més destaco és la maqueta de cartró que hem fet amb els companys, i per últim he aprés com va ser la història del Titànic i de les persones que estaven a dins". (Erick M.)

"Destaco el qüestionari del National Geographic, perquè vaig aprendre molt.
M'ha agradat molt fer el Kahoot, el dibuix per decorar la porta de la classe i fer una maqueta del vaixell, que per a mi ha estat molt divertit.
He après moltes coses que no sabia sobre el Titànic, fent la maqueta amb el meu grup hem millorat el treball en grup i hem après a gestionar-nos com a equip". (Najlae E.)


Ens acomiadem amb una cita de la película: 

"Caballeros, fue un honor tocar con ustedes esta noche".

Signat: Najlae, Youcef, Ouassim, Adrià, Manal, Kimberly, Ilyass, Yassin, Victoria, Maria, Rim, Erick, Ari, Denis, Ahmed, Irene, Mirko i Rafa.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada