dimecres, 1 de febrer del 2017

30 de gener: Dia Escolar de la No-violència i la Pau

A l’escola hem volgut focalitzar el 30 de gener d’enguany en el problema dels refugiats sirians, sota el lema:

#ONUreacciona,
demanem la pau a Síria,
a tot el món i l’acolliment per tothom.

El passat divendres 27 de gener vam començar amb una activitat prèvia destinada a 6è de primària, una xerrada a càrrec de l’Amanda Pérez i la Glòria Balada que van estar al camp de refugiats de Filippiada, al nord de Grècia, un camp militar on vivien aproximadament uns 400 sirians, kurds i alguns afgans. Ens van explicar les seves vivències i experiències com a voluntariat independent.

El dia 30 de gener de 2017, els grups de 3r, 4rt i 5è de primària, van tenir també l’oportunitat d’escoltar de primera mà a Jordi Cervera, impulsor del programa de Jove Cambra Internacional de Reus, “From Reus to Hellas”. Ens va explicar la realitat del camp de refugiats Kara Tepe a Lesbos, on principalment realitzaven tasques de salvament i socorrisme, suport i ajuda al refugiats, però sobretot destinaven la seva ajuda als nens i nenes.

A continuació, la nostra comunitat educativa enfront la escassa voluntat i precarietat per donar solució es va quedar totalment parada i estàtica per tal d’immortalitzar un #MannequinChallenge.

Els alumnes de 6è, tant de la classe dels Gegants i la classe dels Castellers van redactar el Manifest pel dia de la Pau 2017, on l’Anna i el Ricard van ser els encarregats de la seva lectura.

Per finalitzar, tota l’Escola va realitzar també la gravació d’un petit videoclip de la cançó “Al País Blanc”, lletra de Gibert d’Artze i música de David Melgar, produïda pel Camp d’Aprenentatge Pau Casals. La cançó “Al País Blanc”, és un missatge de pau personalitzat per una nena que està trucant a la nostra porta, que necessita estimar i ser estimada, que ha de començar a oblidar per poder mirar amb il·lusió cap al seu futur.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada