divendres, 16 d’abril del 2021

Tenim la paraula!

El curs 2018-2019 el Departament d'Educació impulsa el programa Tenim la paraula!, amb el qual s'estableix com a objectiu millorar la competència comunicativa dels alumnes per augmentar-ne la capacitat de comunicació i el rendiment acadèmic, i així afavorir-ne l'èxit educatiu. 


La finalitat d’aquest curs és:

· Millorar les habilitats comunicatives orals de l’alumnat perquè pugui expressar pensaments, sentiments, emocions i vivències, i participar activament a la societat. 

· Potenciar la funció socialitzadora de la llengua oral: expressar sentiments i actituds, exposar idees o projectes, defensar i argumentar opinions, construir i compartir coneixement. 

· Construir unes bones relacions personals i socials: gestionar conflictes, prevenir violències, respectar la diferència i garantir la convivència.

· Desenvolupar les habilitats pròpies de l’expressió oral: fluïdesa, pronunciació, adequació al registre… 

Com a centre, ens va semblar interessant fer una reflexió sobre l’avaluació de la llengua oral, consensuar criteris per analitzar la producció oral dels nostres alumnes i poder accedir a un banc de recursos en línia per treballar l’oralitat.

Ja des del curs passat i, donant continuïtat en aquest curs 20-21, el dimarts dia 13 d’abril, es va celebrar el 4t Plenari i últim del present curs, el qual va consistir en una posada en comú de les diferents activitats que es realitzen tant en centres de Primària com de Secundària, enriquint d’aquesta manera la varietat d’activitats a treballar dins de l’aula.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada